Ανοιχτα Ζυθοποιεια
Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία τέσσερις χρονιές: το 2018, το 2019, το 2022 και το 2023.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν πολλά γνωστά μεγάλα και μικρά ζυθοποιεία, από όλη τη χώρα, όλα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία που περιλαμβάνει ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και food pairing.
Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό, να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας.
Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να εξοικειωθούν με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, να μάθουν για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην ζυθοποίηση, να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και κυρίως να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας.
Σας περιμένουμε όλους στο επόμενο διήμερο με «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» για μια αξέχαστη εμπειρία!
Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία τέσσερις χρονιές: το 2018, το 2019, το 2022 και το 2023.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν πολλά γνωστά μεγάλα και μικρά ζυθοποιεία, από όλη τη χώρα, όλα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία που περιλαμβάνει ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και food pairing.
Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό, να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας.
Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να εξοικειωθούν με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, να μάθουν για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην ζυθοποίηση, να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και κυρίως να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας.
Σας περιμένουμε όλους στο επόμενο διήμερο με «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» για μια αξέχαστη εμπειρία!
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, μέσω των οποίων θα γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής της μπύρας, θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για το αγαπημένο τους ποτό και φυσικά θα γευτούν διάφορους τύπους μπύρας.
Φέτος, για μια ακόμη χρονιά ανοίγουμε τα ζυθοποιεία μας σε όλους τους ζυθόφιλους, με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30/9 και την Κυριακή 1/10.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, μέσω των οποίων θα γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής της μπύρας, θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για το αγαπημένο τους ποτό και φυσικά θα γευτούν διάφορες ποικιλίες μπύρας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» το κάθε ζυθοποιείο μυεί το κοινό του στα μυστικά της μπύρας και των ιδιαίτερων τρόπων παραγωγής της. Οι συμμετέχοντες, ανάλογα με το ζυθοποιείο που επιλέγουν, έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε:
Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις των ζυθοποιείων είναι δωρεάν.
Για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, ώστε να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.
Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας απαγορεύεται σε ηλικίες κάτω των 18 ετών και υπενθυμίζεται ότι καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα.
Με έδρα τις Σέρρες (αρχαίo ελληνικό όνομα: Σίρις), η Siris Craft Brewery, μια από τις πρώτες μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα παράγει από το 2013 φρέσκες, απαστερίωτες μπύρες, πλούσιες σε αρώματα και γεύσεις.
Με όπλα το μεράκι φίλων και συνεργατών home brewers και την υποστήριξη ενός υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού που πρώτη φορά μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται σε μικροζυθοποιείο, προσφέρουμε γεύσεις γεμάτες δροσιά και μακρά επίγευση, για όλους τους φίλους της μπύρας στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Η Siris Craft Brewery με μια οκταμελή ομάδα, κατορθώνει να συνδυάζει αρμονικά, πάθος, μεράκι, καινοτομία και τεχνογνωσία. Χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας βύνες και λυκίσκους απ’ όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μοναδικές μπύρες υψηλής ποιότητας για κάθε περίσταση.
Συγκεκριμένα, η Siris Craft Brewery παράγει την πολυβραβευμένη craft μπύρα Voreia σε δέκα διαφορετικούς κωδικούς με μότο ‘Passionately crafted in Prefect Harmony. It’s the way we brew up North’. Παράλληλα, η Siris Craft Brewery παράγει μια μοναδική σειρά craft μπυρών που ακούει στο όνομα Happy Brewers, η οποία αντικατοπτρίζει την ελευθερία, τη δημιουργία τη φαντασία και την αγάπη των ζυθοποιών της, για την καλή μπύρα.
Όλα είναι πιθανά αρκεί να το πιστέψεις. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και με αυτή την σκέψη ξεκινήσαμε πριν από μερικά χρόνια να “ζυθοποιούμε” σαν οικιακοί ζυθοποιοί.
Είμαστε ο Γιώργος, ο Άγγελος και Γιώργος. Το 2010 ξεκινήσαμε σαν μια παρέα οικιακών Ζυθοποιών.
Το μόνο που είχαμε στα χέρια μας, ήταν το μεράκι μας, επαρκείς γνώσεις για το πως θα φτιάξουμε την δική μας αγνή μπύρα και κυρίως, επιθυμία για να πειραματιστούμε σε νέες συνταγές μπύρας.
Oδηγούμενοι από το πάθος και την αγάπη μας, και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας μικροζυθοποιία.
Την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης.
5 χρόνια μετά, δηλώνουμε με υπερηφάνια οτι το καταφέραμε. Πλέον σαν μικροζυθοποιία, κάναμε την αγάπη μας, το πάθος μας, την τρέλα μας… επάγγελμα.
Έτσι επιτύχαμε να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους να δοκιμάσουν μια φρέσκια μπύρα. Μια μπύρα απαστερίωτη και αφιλτράριστη. Μια μπύρα με πλούσια αρώματα και γεύσεις.
Με σταθερό βηματισμό, εξωστρέφεια, καινοτομία και κυρίως τους ανθρώπους της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναπτύσσεται σταθερά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη του κλάδου της ζυθοποιίας στη χώρα μας.
Διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, όπου παράγονται 13 προϊόντα: ΦΙΞ Ελλάς, ΦΙΞ Μαύρη, ΦΙΞ Άνευ/Λεμόνι, Μythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Kaiser, Carlsberg, Henninger και Tuborg Soda, Tonic & mixers. H εταιρεία αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε σχεδόν 40 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές. Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως οι Guinness, Kilkenny, Grimbergen, Schneider Weisse και το Somersby.
Η πορεία της σηματοδοτείται από το μεράκι και την αφοσίωση όλων των ανθρώπων της στην τέχνη της ζυθοποίησης, σε συνδυασμό πάντα με την καινοτομία, το πάθος και την αγάπη για τη δουλειά τους, αλλά και την αμοιβαία σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες και καταναλωτές της.
Με σταθερό βηματισμό, εξωστρέφεια, καινοτομία και κυρίως τους ανθρώπους της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναπτύσσεται σταθερά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη του κλάδου της ζυθοποιίας στη χώρα μας.
Διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, όπου παράγονται 13 προϊόντα: ΦΙΞ Ελλάς, ΦΙΞ Μαύρη, ΦΙΞ Άνευ/Λεμόνι, Μythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Kaiser, Carlsberg, Henninger και Tuborg Soda, Tonic & mixers. H εταιρεία αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε σχεδόν 40 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές. Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως οι Guinness, Kilkenny, Grimbergen, Schneider Weisse και το Somersby.
Η πορεία της σηματοδοτείται από το μεράκι και την αφοσίωση όλων των ανθρώπων της στην τέχνη της ζυθοποίησης, σε συνδυασμό πάντα με την καινοτομία, το πάθος και την αγάπη για τη δουλειά τους, αλλά και την αμοιβαία σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες και καταναλωτές της.
Το ζυθοποιείο μας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011, ενώ η πρώτη μπύρα εμφιαλώθηκε αρχές του 2012. Σε έναν χώρο ισόγειο στην περιοχή του Κάμπου της Χίου σε περίπου 100 τ.μ. στεγάζονταν τότε όλος ο εξοπλισμός παραγωγής. Ήταν ένα από τα πρώτα μικροζυθοποιεία στην Ελλάδα και σίγουρα το πιο μικρό.
Καθώς ο καιρός περνούσε και η ζήτηση για την τοπική μπύρα Χίου μεγάλωνε, χρειάστηκε να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις μας σε νέο μεγαλύτερο χώρο.
Από το 2019 ο χώρος παραγωγής μεταφέρθηκε κοντά στην περιοχή των Βαβύλων (μικρό χωριό στη Χίο). Ο χώρος είναι αρκετά μεγαλύτερος και μπορεί και καλύπτει τις ανάγκες παραγωγής.
Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές στους επισκέπτες που θα ήθελαν να επισκεφθούν τις μικρές εγκαταστάσεις μας, να δοκιμάσουν φρέσκια μπύρα κατ’ ευθείαν από τη δεξαμενή, ή να φύγουν φορτωμένοι με μπουκάλια, ποτήρια, σουβέρ και μπλουζάκια. Αν λοιπόν περνάτε από τους Βαβύλους σταματήστε για 5 λεπτά, να σας κεράσουμε μια μπύρα και να σας δείξουμε με ποιο τρόπο φτιάχνουμε τα προϊόντα μας.
H Μικροζυθοποιία Septem ξεκίνησε την πορεία της το 2009 στο νησί της Εύβοιας, από το Χημικό-Οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον αδελφό του οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου. Όλα ξεκίνησαν από μια «τρελή» ιδέα, καθώς εξαρχής ο στόχος ήταν η παραγωγή μπύρας που θυμίζει σε εντάσεις και πολυπλοκότητα, το κρασί, ενώ το βιοκλιματικό ζυθοποιείο σχεδιάστηκε στα πρότυπα ενός μικρού επισκέψιμου οινοποιείου.
Η «οινολογική» προσέγγιση της παραγωγής, ο διαρκής πειραματισμός και η αναζήτηση ιδιαίτερων ποικιλιών λυκίσκου από όλο τον κόσμο, συνέβαλαν στην δημιουργία μοναδικών, καινοτόμων προϊόντων. Για τους ιδρυτές της Septem, ο λυκίσκος είναι το “σταφύλι” της μπύρας και η προσήλωση τους στην παραγωγή αποκλειστικά μη παστεριωμένης μπύρας, στόχο έχει την διαφύλαξη της γεύσης και του αρώματος του, στο τελικό προϊόν.
Σήμερα η Μικροζυθοποιία Septem στην βασική γκάμα προϊόντων της, παράγει 12 διαφορετικούς τύπους μπύρας, ενώ κάθε χρόνο λανσάρει εποχιακά one-off προϊόντα στην σειρά Hoppy Hobby Series, μεταξύ των οποίων την πρώτη ελληνική μπύρα που παρασκευάζεται αποκλειστικά με νωπό ελληνικό λυκίσκο που καλλιεργείται στην Εύβοια.
Από το 2009, η Μικροζυθοποιία Septem, έχει βραβευθεί περισσότερες από 50 φορές σε διεθνείς διαγωνισμούς, με κορυφαία διάκριση την ανακήρυξη της ως Best Brewer οf Europe στο International Beer Challenge 2015 στο Λονδίνο.
Οι συνεχείς διακρίσεις της Septem, οι σημαντικές επενδύσεις της σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία, η προσήλωση της στο όραμα της craft μπύρας και η σταθερότητα στην ποιότητα της, έχουν συμβάλει αφενός στην διεθνή αναγνώριση της και αφετέρου στην εντυπωσιακή εξαγωγική της δραστηριότητα, καθώς οι μπύρες της, διατίθενται πλέον σε δώδεκα χώρες και τέσσερις ηπείρους.
Μικροζυθοποιία Μυκόνου, το πρώτο και μοναδικό ζυθοποιείο της Μυκόνου.
Από τον Μάιο του 2017, ζυθοποιούμε, εμφιαλώνουμε και σερβίρουμε εξαιρετικές μπύρες για το νησί της Μυκόνου και όχι μόνο.
Το ζυθοποιείο μας βρίσκεται λίγα λεπτά έξω από τη χώρα της Μυκόνου, στην μαγευτική Αργύραινα.
Χρησιμοποιούμε αγνά υλικά και οι άριστης ποιότητας βύνες μας κάνουν το ζυθοποιείο να μοσχοβολάει Ελληνικό και Βέλγικο κριθάρι.
Ξεκινήσαμε ως δύο φίλοι που έβραζαν μπύρα στο σπίτι για να ποτίζουν τους διψασμένους φίλους τους με ποιοτικές, πειραματικές μπύρες.
Μετά από χρόνια εσωτερικών αναζητήσεων αποφασίσαμε να τολμήσουμε και να μετατρέψουμε το χόμπι μας σε επάγγελμα, αλλά καταλήξαμε να γίνουμε πολλά περισσότερα!
Σπουδάσαμε ζυθοποίηση, εξερευνήσαμε, βράσαμε μπύρα, αποτύχαμε, βράσαμε κι άλλο, αποτύχαμε ξανά, βράσαμε ξανά και μάθαμε.
Μάθαμε τι σημαίνει για εμάς φρέσκια, πρωτοπόρα, πειραματική δημιουργία.
Μάθαμε τι σημαίνει για εμάς craft κουλτούρα και craft μπύρα.
Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και πάντα προσπαθούμε να μεταδώσουμε το πάθος μας σε όλους όσους είτε επισκέπτονται το ζυθοποιείο, είτε πίνουν τη μπύρα μας, είτε απλώς μοιράζονται το τραπέζι μας.
Καλώς ορίσατε λοιπόν, φίλοι, στη Μικροζυθοποιία Μυκόνου.
Ας πιούμε μια μπύρα.
Στην υγεία μας.
Η ενασχόληση της οικογένειας Μαλαμούλη με τον κλάδο της ζυθοποιίας ξεκίνησε 50 χρόνια πριν, όταν στο οικογενειακό κτήμα στην Κοκκίνα του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας καλλιέργησε συμβολικά κριθάρι ζυθοποίησης, δραστηριότητα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Η ύπαρξη ιδιόκτητου εστιατορίου στις Βρυξέλλες, την τριετία 2012-2015, έφερε τα μέλη της οικογένειας σε επαφή με το χώρο της ποιοτικής craft μπύρας και έδωσε το έναυσμα για την πειραματική παραγωγή οικιακής μπύρας από ελληνικό, κυρίως, κριθάρι.
Το Homebrewing ή αλλιώς οικιακή ζυθοποίηση οδήγησε στην επαγγελματική ενασχόληση με τη δημιουργία craft ποιοτικής μπύρας.
Το 2018, μετά από τριετή περίοδο οικιακής ζυθοποίησης, αποφασίστηκε η ίδρυση σύγχρονης μικροζυθοποιίας στην πόλη του Βόλου, η εγκατάσταση της οποίας ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2019.
Το Ζυθοποιείο της LOCAL STREETS BEER στεγάζεται σε κεντρικό δρόμο του Βόλου και η παραγωγική δυναμικότητα μπορεί να φθάσει τα 250.000 λίτρα έτοιμου ζύθου ετησίως.
Η πρώτη, κλασσική σειρά παραγόμενων προϊόντων της μικροζυθοποιίας Local Streets, περιλαμβάνει τα εξής είδη: Local Streets Pils, Local Streets Pale Ale και Local Streets Weiss.
Ελληνική και μικρή, η ΝΗΣΟΣ γεννήθηκε στη Βαγιά της Τήνου, κατοικεί στις Κυκλάδες, αρμενίζει στο Αιγαίο.
H ΝΗΣΟΣ των Κυκλάδων είναι μια αληθινή, ποιοτική, νόστιμη και φρέσκια απαστερίωτη μπύρα που δημιούργησαν στην πατρίδα που αγαπούν, άνθρωποι με περιέργεια, φαντασία, δημιουργικότητα και πάθος.
Για τον Αλέξανδρο Κουρή, όλα ξεκίνησαν από μια έντονη επιθυμία αλλαγής τρόπου -αλλά και τόπου- ζωής και επαγγελματικής κατεύθυνσης. Άνθρωπος της επικοινωνίας, του marketing και της στρατηγικής συμβουλευτικής με μεγάλη εμπειρία στους χώρους των τροφίμων, των ποτών και του τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα όταν γνώρισε την Τήνο μέσα από τα μάτια της συντρόφου του, της δημοσιογράφου Μάγιας Τσόκλη. Έτσι το 2012 ξεκίνησε από το μηδέν η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο.
Για μας, η ΝΗΣΟΣ είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια διεθνώς βραβευμένη μπύρα. Αντανακλά τον τρόπο ζωής και τις αξίες μας, εκφράζει την Ελλάδα της δημιουργίας και της παραγωγής και είναι μια περήφανη πρέσβειρα του πνεύματος και της ομορφιάς των Κυκλάδων και των Ελληνικών νησιών.
Η περιπέτεια της Μικροζυθοποιίας Καβάλας ξεκίνησε αρχές του 2012 πάνω σε ένα μάτι κουζίνας, παρέα με μερικά βιβλία. Πρώτα σαν οικοζυθοποιοί και αργότερα σαν επαγγελματίες (2017) γνωρίσαμε, αγαπήσαμε και ακολουθήσαμε την κουλτούρα της Craft Μπύρας.
Μέσα στην πρώτη πενταετία της, η Μαρμίτα κατάφερε να κυκλοφορήσει πάνω από 10 ετικέτες, να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, να κάνει τα πρώτα της (μικρά) βήματα στο εξωτερικό, να τριπλασιάσει τα πάγια της και να αγαπηθεί όπως αγάπησε και εκείνη.
Όσο για εμάς τους ανθρώπους της Μαρμίτας και για το μέλλον, θέλουμε να διαβάσουμε περισσότερο και να εξελιχτούμε πάνω στην ζυθοποίηση, να “μαγειρέψουμε” νέες συνταγές και να μην χάσουμε ευκαιρία να σερβίρουμε στον κόσμο τις μπύρες μας – να παρτάρουμε, να μαζεύουμε νέες εμπειρίες και (γιατί, όχι;) να προσθέσουμε και εμείς την ιστορία μας στο “Craft Beer Revolution”. Θα συνεχίσουμε να φοράμε μπλουζάκια άλλων ζυθοποιείων και να πίνουμε τις μπύρες τους, θα συνεχίσουμε να βράζουμε homebrews στο γκαράζ της Αφροδίτης και θα είμαστε εδώ για όποιον θέλει να γνωρίσει, να επισκεφθεί και να γευθεί τον κόσμο μας. *Cheers*
Μπύρα NEMA
Η πρώτη Μεσσηνιακή Μπύρα
φρέσκια – αφιλτράριστη – απαστερίωτη
ΝΕΜΑ σημαίνει νεύμα στην τοπική μανιάτικη διάλεκτο.
Η μπύρα ΝΕΜΑ σε προσκαλεί να την απολαύσεις. Να τη γνωρίσεις και να ζήσεις την εμπειρία της.
Το ζυθοποιείο μας βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο της Δυτικής Μάνης και στεγάζεται σε έναν χώρο περίπου 300 τετραγωνικών. Σε κάθε στάδιο ζυθοποίησης, τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και διαδικασίες, προκειμένου να παράγουμε την αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα μας.
Οι μπύρες μας : ΝΕΜΑ
Summer Ale, Blonde, India Pale Ale, Porter
Το ζυθοποιείο μας έχει τις πόρτες του ανοιχτές από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο για όλους όσους θέλουν να το επισκεφθούν και να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις μας. Θα σας ξεναγήσουμε στον απολαυστικό κόσμου του ζύθου και θα γευθείτε δροσερή μπύρα με θέα το γραφικό λιμανάκι του Αγίου Νικολάου
Η Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ λειτουργεί από το 2007, το πρώτο μικροζυθοποιείο στα Χανιά κι ένα από τα πρώτα της Κρήτης.
Παράγουμε μπύρες αγνές και φυσικές, πλούσιες, γευστικές και με υψηλή διατροφική αξία, σε ένα σύγχρονο αλλά και φιλικό στο περιβάλλον ζυθοποιείο, σεβόμενοι τον τόπο μας καθώς και τους ανθρώπους που τις απολαμβάνουν.
Εδώ παράγονται οι μπύρες Χάρμα: η δημοφιλής Ξανθιά Lager, η αρωματική Pale Ale, η ‘γεμάτη’ Weiss, η δροσιστική Pilsner και η κατάμαυρη Dunkel.
Οι μπύρες μας είναι φρέσκιες, δηλαδή είναι απαστερίωτες και αφιλτράριστες, διακινούνται υπό ψύξη και διατίθενται σε 20 λίτρα βαρέλια ενώ, σύντομα, θα τις προσφέρουμε και σε γυάλινη φιάλη! Η φρέσκια και αφιλτράριστη μπύρα που διαθέτουμε είναι η πιο αγνή και φυσική μπύρα και διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις πρώτες ύλες της καθώς και της μαγιάς, η οποία έχει υψηλή θρεπτική αξία.
Το ζυθοποιείο μας είναι επισκέψιμο και στο χώρο λειτουργεί εστιατόριο.
Καλώς να ορίσετε!
Η μονάδα παραγωγής των Κρητικών Ζυθοποιιών Ζηδιανάκης AΕ βρίσκεται στο Ηράκλειο, κοντά στο χωριό Ελιά, δίπλα στο φαράγγι του Καρτερού, με ετήσια δυναμικότητα που φτάνει τα 100.000 εκατόλιτρα, κάνοντάς τη δικαιωματικά, την μεγαλύτερη μικροζυθοποιία της Κρήτης.
Το 2018 ξεκίνησε η κατασκευή του ζυθοποιείου, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των 29.500 τ.μ. με 3.050 τ.μ. καλυμμένων χώρων. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ζυθοποιείο, μονάδα επεξεργασίας νερού, γραμμή παραγωγής φιάλης, κουτιού και βαρελιού, εργαστήριο αναλύσεων, μονάδα βιολογικού καθαρισμού, αποθήκες, γραφεία και αίθουσα γευσιγνωσίας.
Ακολουθώντας την παράδοση και με πίστη στην εφαρμογή του νόμου της καθαρότητας, η Μπύρα Candia παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μόνο νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκο και μαγιά.
Το κοινό όραμα, τεσσάρων ανθρώπων και η αγάπη τους για την Ικαρία εκεί όπου φύονται οι ρίζες της καταγωγής τους, δημιούργησαν το 2017 το ζυθοποιείο Ικαριώτισσα. Στη συνέχεια η Ειρήνη και η Αφροδίτη Κουλουλία, ο Ιωάννης Κεφαλάς, ο Βαγγέλης Αγγελουδάκης, με τη δύναμη του ενθουσιασμού, πόνταραν και κέρδισαν, συνδυάζοντας την αγάπη για την μπίρα και τα μεθυστικής ομορφιάς χαρακτηριστικά του νησιού. “Αγαπάμε τον τόπο γιατί είναι αγνός και ιδιαίτερος. Οι αξίες του τόπου είναι πολλές και σπάνιες στις μέρες μας”. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε μια μπίρα που από τα σχετικά μικρά όρια της Ικαρίας κατέκτησε σταδιακά ολόκληρη την Ελλάδα! Η μπίρα Ικαριώτισσα!
Ένας Σέρβος ζυθοποιός, ο Boban Κrunic, μια πολυτάλαντη Αμερικανίδα, η Majda Anderson, ένας Έλληνας οινολόγος – οινοπαραγωγός, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος & ένας Άγγλος οινέμπορος & home-brewer aficionado, ο Steve Daniel, συνθέτουν, από τo 2011, το πολυπολιτισμικό εταιρικό μείγμα της νεοσύστατης Μικροζυθοποιίας Σαντορίνης.
Στον παραδοσιακό οικισμό της Μέσα Γωνίας της Σαντορίνης στήθηκε αυτό το πολύ μικρό & ξεχωριστό ζυθοποιείο.
Εκεί, οι ζυθοποιοί μας συνδυάζουν το νερό του ηφαιστειακού νησιού της Σαντορίνης με τα προσεκτικά επιλεγμένα είδη βύνης από την Γερμανία & την Αυστρία, με τα πραγματικά σπάνια είδη Λυκίσκου από την Νέα Ζηλανδία, το Όρεγκον, την Τσεχία & την Σλοβενία και με μαγιές από το Βέλγιο & την Αμερική δημιουργώντας αυτές τις ιδιαίτερες μπύρες με σήμα τον γαϊδαράκο.
Τί είναι λοιπόν οι μπύρες μας? Ο πιο δόκιμος χαρακτηρισμός θα ήταν μάλλον αυτός των “Lagered Ales”, ένα είδος διασταύρωσης. Ένα υβρίδιο αν προτιμάτε, ανάμεσα στις ξεδιψαστικές Lager & τις μεστές, αρωματικές κέλτικες Ale. Όπου και αν τις κατατάξουμε ο χαρακτήρας τους παραμένει μοναδικός, σαφώς ξεχωριστός! Ας γνωρίσουμε τους γαϊδαράκους!
Εμπνευστής και ιδρυτής της Ζυθοποιίας Πλάστιγγα είναι ο Γεώργιος Παπαδιώτης, ένας ειδικός της μπύρας, αφού είναι ποτοποιός τρίτης γενιάς και λάτρης των γεύσεων και των προκλήσεων.
Η Ζυθοποιία Πλάστιγγα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Βόλου, πάνω στον πιο εμπορικό δρόμο, αυτό της Ερμού.
Η τοποθεσία του ζυθοποιείου δίνει την ευκαιρία στους πεζούς να παρακολουθήσουν τη μαγική διαδικασία της ζυθοποίησης κάνοντας τον χώρο μας οικείο και προσιτό στον κόσμο και δίνει και σε εμάς τη δυνατότητα να προωθήσουμε την κουλτούρα της μπύρας στο κοινό. Έχουμε παντρέψει το σύγχρονο βιομηχανικό στυλ με το παραδοσιακό, και όλο αυτό το αποτυπώνουμε στο περιεχόμενο της φιάλης μας, δηλαδή στην μπύρα.
Αυτά που μας ξεχωρίζουν είναι ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός μας, οι Έλληνες συνεργάτες, η διασφάλιση της ποιότητας και η σωστή σχέση τιμής και ποιότητας. Η μπύρα είναι κομμάτι της καθημερινότητας και εμείς φροντίζουμε να σχεδιάσουμε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, προσιτά στο κοινό. Χρησιμοποιούμε τα καλύτερα υλικά και η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε είναι η μαγιά για ατελείωτες ζυμώσεις με στόχο το πιο ευχάριστο γευστικό ταξίδι.
Η Ζυθοποιία Πηνειού, είναι η πρώτη -και η μόνη μέχρι σήμερα- ζυθοποιία της Λάρισας, ιδρύθηκε στις αρχές του 2018 και είναι εγκατεστημένη σε ιδιόκτητο και άρτια εξοπλισμένο ζυθοποιείο, στο 7ο χλμ της οδού Λάρισας-Συκουρίου.
Το ζυθοποιείο έχει οργανωθεί με τρόπο ώστε η παραγωγική διαδικασία να πραγματοποιείται με μεθόδους απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον, ώστε να εξασφαλίζουν την μείωση του οικολογικού αποτυπώματος στο ελάχιστο δυνατό. Η εταιρεία έχει αναπτύξει και ακολουθεί σύστημα Πιστοποίησης ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ.ΕΛΟΤ ISO 22000:2018 (HACCP) και σχεδόν όλα τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα ως VEGAN.
Η Ζυθοποιία Πηνειού παράγει σε μόνιμη βάση 7 ετικέτες, τις Lola Pilsner, Lola Belgian Ale, Lola American IPA, Lola Porter, Cambos Lager, LoCo (Herbal Ale) και LoChes (Chestnut Amber Ale) καθώς και διαφορές επετειακές ή συλλεκτικές (Marzen, Dort, Dunkel, Bock,etc). Το ζυθοποιείο είναι επισκέψιμο, διαθέτοντας το κατάλληλο Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου από το Υπουργείο Τουρισμού.
Στις αρχές του 2014, ιδρύθηκε η Μικροζυθοποιία Έλιξη στη Δροσιά Χαλκίδος. Η εταιρεία επένδυσε εξαρχής σε τεχνολογικό εξοπλισμό και μεγάλους ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης και ωρίμανσης με στόχο την παραγωγή craft μπύρας με επαναζύμωση στην φιάλη, ενώ λάνσαρε με επιτυχία τα brand Delphi & Marea. Η γειτνίαση του ζυθοποιείου με την Χαλκίδα και η άμεση πρόσβαση στον κεντρικό οδικό άξονα της χώρας, καθιστούν προνομιακή τη θέση του.
Τον Μάρτιο του 2023, o Σοφοκλής & Γιώργος Παναγιώτου, ιδιοκτήτες της Μικροζυθοποίας Septem, απέκτησαν την Έλιξη, που αποτελεί το δεύτερο μικροζυθοποιείο που δραστηριοποιείται στην Εύβοια.
Οι επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό αποτελούν εξαρχής βασικές προτεραιότητες τους. Η Μικροζυθοποιία Έλιξη στη Χαλκίδα λειτουργεί πλέον ως επισκέψιμο ζυθοποιείο.
Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη ορισμένων υπαρχόντων σημάτων της επιχείρησης, αλλά κυρίως η παραγωγή μιας νέας σειράς ζύθων χαμηλού αλκοόλ, που θα λανσάρουν στις αρχές του 2024.
Η νέα εποχή της Μικροζυθοποιίας Έλιξη επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και μοναδικές γευστικές απολαύσεις στο ζυθόφιλο κοινό!
Η εταιρεία ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ αποφάσισε το 2006 να μπει δυναμικά και στο χώρο της μπύρας.
Με βασικό άξονα την ικανοποίηση των πελατών της και αδιαπραγμάτευτη συνθήκη την παραγωγή αρίστης ποιότητας μπύρας η οποία παράγεται από φυσικές πρώτες ύλες, επιλεγμένες ώστε να πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές, η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή σε νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Τσαΐρι της Ρόδου στις 11 Απριλίου 2009.
H ΖΥΘΟΣ ΒΑΠ είναι μια premium lager, η οποία παραμένει πιστή στην αυθεντική συνταγή της μπύρας και παράγεται μόνο με φυσικά συστατικά. Για την παραγωγή της, οι ζυθοποιοί χρησιμοποιούν μόνο τα 4 βασικά συστατικά της μπύρας δηλαδή βύνη κριθαριού, λυκίσκο, μαγιά και νερό.
H ΖΥΘΟΣ ΒΑΠ είναι μια ξανθιά μπύρα, κρυστάλλινη, με απαλή γεύση καραμελωμένης βύνης, συνοδευόμενη από τα φρουτώδη αρώματα που αναδεικνύονται κατά το άνοιγμα του μπουκαλιού και σε συνδυασμό με την ισορροπημένη πικράδα εξασφαλίζει την απόλαυση μέχρι τελευταίας σταγόνας.
H μικροζυθοποιία the Toul’s Brews δημιουργήθηκε από τους αδερφούς Ηλία και Γιώργο Τουλιάτο το 2018, στο Βασιλικό Αχαΐας. Μια ιδέα που γεννήθηκε ενώ και οι δύο βρίσκονταν στο εξωτερικό και τους έφερε πίσω στα πάτρια εδάφη για να την υλοποιήσουν, με μεγάλη επιτυχία.
H the Toul’s Brews είναι εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ζυθοποίησης. Στην κορυφή της φιλοσοφίας της βρίσκεται η ποιότητα και η διαφοροποίηση. Μέσα από συνεχείς πειραματισμούς, δοκιμές συνταγών και συνδυασμούς υλικών παράγει μπύρες με ιδιαίτερη γεύση, σταθερή ποιότητα και αδιαπραγμάτευτη φρεσκάδα.
Στόχος της the Toul’s Brews είναι να καθιερωθεί ως η μικροζυθοποιία που ανέδειξε τη μπύρα γευστικά μέσα από καινοτόμες μεθόδους ζυθοποίησης τονίζοντας την ιδιαιτερότητα αυτού του ξεχωριστού προϊόντος.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπύρας στην Ελλάδα. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1963 και έκτοτε εξελίσσεται συνεχώς, διευρύνοντας τη γκάμα των προϊόντων της και ενισχύοντας την παραγωγική της βάση στην Ελλάδα.
Διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας, με μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες μπύρας (με & χωρίς αλκοόλ) στην Ελλάδα. Παράγει τις μπύρες Άμστελ, Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer, ΜΑΜΟΣ (με άδεια χρησης σήματος από την οικογένεια Μάμου), ΝΥΜΦΗ, αλλά και τις δύο μάρκες μηλίτη ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗΣ και Strongbow.
Η εταιρία έχει δυο ζυθοποιεία & βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, τον χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας ΑΘΗΝΕΟ στην Αθήνα, ενώ αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα μπύρας στην Ελλάδα για πάνω από 40 χρόνια.
Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία εδώ και 60 χρόνια «Παράγουμε ένα Καλύτερο Αύριο», τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και συνδέουμε άμεσα την επιχειρηματική μας δράση με τις έννοιες της υπευθυνότητας και της προσφοράς στην εθνική οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπύρας στην Ελλάδα. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1963 και έκτοτε εξελίσσεται συνεχώς, διευρύνοντας τη γκάμα των προϊόντων της και ενισχύοντας την παραγωγική της βάση στην Ελλάδα.
Διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας, με μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες μπύρας (με & χωρίς αλκοόλ) στην Ελλάδα. Παράγει τις μπύρες Άμστελ, Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer, ΜΑΜΟΣ (με άδεια χρησης σήματος από την οικογένεια Μάμου), ΝΥΜΦΗ, αλλά και τις δύο μάρκες μηλίτη ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗΣ και Strongbow.
Η εταιρία έχει δυο ζυθοποιεία & βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, τον χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας ΑΘΗΝΕΟ στην Αθήνα, ενώ αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα μπύρας στην Ελλάδα για πάνω από 40 χρόνια.
Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία εδώ και 60 χρόνια «Παράγουμε ένα Καλύτερο Αύριο», τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και συνδέουμε άμεσα την επιχειρηματική μας δράση με τις έννοιες της υπευθυνότητας και της προσφοράς στην εθνική οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπύρας στην Ελλάδα. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1963 και έκτοτε εξελίσσεται συνεχώς, διευρύνοντας τη γκάμα των προϊόντων της και ενισχύοντας την παραγωγική της βάση στην Ελλάδα.
Διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας, με μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες μπύρας (με & χωρίς αλκοόλ) στην Ελλάδα. Παράγει τις μπύρες Άμστελ, Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer, ΜΑΜΟΣ (με άδεια χρησης σήματος από την οικογένεια Μάμου), ΝΥΜΦΗ, αλλά και τις δύο μάρκες μηλίτη ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗΣ και Strongbow.
Η εταιρία έχει δυο ζυθοποιεία & βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, τον χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας ΑΘΗΝΕΟ στην Αθήνα, ενώ αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα μπύρας στην Ελλάδα για πάνω από 40 χρόνια.
Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία εδώ και 60 χρόνια «Παράγουμε ένα Καλύτερο Αύριο», τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και συνδέουμε άμεσα την επιχειρηματική μας δράση με τις έννοιες της υπευθυνότητας και της προσφοράς στην εθνική οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον.
Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018. Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ανοίγουν τις πόρτες των ζυθοποιείων τους για το κοινό για ένα διήμερο και προσφέρουν ξεναγήσεις και μια σειρά από διαδραστικές εμπειρίες, στον χώρο τους, όπως σεμινάρια & γευσιγνωσίες. Η είσοδος στα […]
H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών θεσμοθετεί σε ετήσια βάση την πρωτοβουλία της «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» Σε συνέχεια της μεγάλης ανταπόκρισης που επεφύλαξε το ελληνικό κοινό για την δράση της «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση της πρωτοβουλίας σε ετήσια βάση. Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία της επίσκεψης του καταναλωτή σε κάποιες από […]
Γνωρίζατε ότι η μπύρα είναι φυσικό προϊόν; Γνωρίζατε ότι παράγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια; Είχατε ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσετε φρέσκια μπύρα απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού; Μια ιδιαίτερη γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι λάτρεις του ζύθου σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο […]