Η προτεινόμενη ημερομηνία ανάλωσης που αναγράφεται στη συσκευασία της μπύρας είναι η ημερομηνία μέχρι την οποία η μπύρα διατηρεί τα βέλτιστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Ορισμένες μπύρες, έχουν καλύτερη γεύση για ένα σύντομο διάστημα μετά την παραγωγή. Συνήθως πρέπει να καταναλωθούν εντός ορισμένων μηνών από την ημερομηνία παραγωγής για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. Αντιθέτως κάποιες μπύρες μπορούν να ωριμάσουν και να βελτιωθούν με την πάροδο του χρόνου, οπότε αποθηκεύονται για μήνες ή ακόμα και χρόνια, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη νέων αρωμάτων και γεύσεων.