ΕΝΩΣΗ ΖΥΘΟΠΟΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ -BREWERS OF EUROPE

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών είναι μέλος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης «Brewers of Europe», η οποία ιδρύθηκε το 1958 και έχει σήμερα ως μέλη 29 εθνικές ενώσεις ζυθοποιών, συν της Νορβηγίας και της Ελβετίας,  εκπροσωπώντας πάνω από 10.000 ευρωπαϊκά ζυθοποιεία.

Αποστολη

Η Ένωση Ζυθοποιών Ευρώπης εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει αποτελέσει για περισσότερο από μισό αιώνα τη φωνή του κλάδου της Ζυθοποιίας στην Ευρώπη, προς ευρωπαϊκά ινστιτούτα και διεθνείς οργανισμούς με σκοπό την προώθηση της μπύρας. Με όραμα την συνεργασία για την διαμόρφωση ενός φιλικού προς την μπύρα, έξυπνου, ευημερούντος, βιώσιμου και υπευθύνου επιχειρηματικού περιβάλλοντος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αποστολή τους είναι να εξοπλίσουν τις ζυθοποιίες της Ευρώπης με τα εργαλεία για να παρασκευάζουν και να εμπορεύονται την μπύρα ελεύθερα, οικονομικά και υπεύθυνα. 

Αποστολη

Η Ένωση Ζυθοποιών Ευρώπης –«Brewers of Europe» εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει αποτελέσει για περισσότερο από μισό αιώνα τη φωνή του κλάδου της Ζυθοποιίας στην Ευρώπη, προς ευρωπαϊκά ινστιτούτα και διεθνείς οργανισμούς με σκοπό την προώθηση της μπύρας. Με όραμα την συνεργασία για την διαμόρφωση ενός φιλικού προς την μπύρα, έξυπνου, ευημερούντος, βιώσιμου και υπευθύνου επιχειρηματικού περιβάλλοντος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αποστολή τους είναι να εξοπλίσουν τις ζυθοποιίες της Ευρώπης με τα εργαλεία για να παρασκευάζουν και να εμπορεύονται την μπύρα ελεύθερα, οικονομικά και υπεύθυνα.

Προτεραιoτητες

Μεταξύ των προτεραιοτήτων της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης είναι: η βιωσιμότητα, η οικονομία και οι θέσεις εργασίας, η επισήμανση στις συσκευασίες, η υπεύθυνη κατανάλωση, η ποικιλομορφία, η ισότητα και η ένταξη, η ποιότητα και η καινοτομία. 

Προτεραιoτητες

Μεταξύ των προτεραιοτήτων των Brewers of Europe είναι : η βιωσιμότητα, η οικονομία και οι θέσεις εργασίας, η επισήμανση στις συσκευασίες, η υπεύθυνη κατανάλωση, ποικιλομορφία, ισότητα και ένταξη και η ποιότητα και καινοτομία. 

Ενεργειες - εκδηλωσεις - ιστοσελιδες

Μεταξύ των δραστηριοτήτων της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης είναι οι παρακάτω:

Συνέδριο ζυθοποιίας- διοργάνωση ετησίως.

Σημαντικός ο ρόλος του στην ανάπτυξη μεθόδων για σύγχρονες διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου σε εργαστήρια ζυθοποιίας, βύνης και λυκίσκου σε όλον τον κόσμο. Όλες οι τεχνικές πτυχές της γνώσης της ζυθοποιίας και της επιστημονικής έρευνας στην επιστήμη της ζυθοποιίας είναι ακρογωνιαίοι λίθοι των δραστηριοτήτων του EBC.

Διοργανώσεις :

  • Ετήσιο συμπόσιο (symposium).
  • Συνέδριο (congress) κάθε 2 χρόνια.

Πύλη γνώσης των ζυθοποιών στην Ευρώπη. Το portal BrewUp έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους ζυθοποιούς και να τους παρέχει δεδομένα και πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους και να βελτιώσου τις δεξιότητες τους στην ζυθοποιία.

 

Εκδοση του BrewUp magazine

Εξαμηνιαία έκδοση για όλους τους ζυθοποιούς και προμηθευτές μπύρας.

 Για βιωσιμότητα, κυκλική οικονομία, ανακύκλωση.

 

Ετήσια διοργάνωση που γιορτάζει η μπύρα και φιλοξενείται στα γραφεία της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης, συγκεντρώνοντας τα ενδιαφερόμενα μέρη από τον κλάδο της ζυθοποιίας και τους βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδρύθηκε το 1995 και αποτελεί ένα forum συζήτησης και ανταλλαγής πληροφοριών για θέματα που αφορούν τον κλάδο της ζυθοποιίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Club θεωρεί την μπύρα μέρος της ευρωπαϊκής κληρονομίας και παράδοσης και έχει ως στόχο να υποστηρίξει την υπεύθυνη ανάπτυξη και σταθερότητα του κλάδου της ζυθοποιίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέλη του club είναι εκλεγμένοι Ευρωβουλευτές.

Members Area

Αποκλειστική πρόσβαση μόνο για τα Μέλη της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης: κάθε μέλος έχει δική του πρόσβαση σε κλειστό-ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο με προσωπικό κωδικό. Στο «Members Area» περιλαμβάνεται το «Knowledge Center», μία βάση δεδομένων, η οποία περιέχει εξειδικευμένο περιεχόμενο αναφορικά με  την τεχνική, τεχνολογική και νομοθετική υποστήριξη του έργου των Ζυθοποιών.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ!

Είστε σε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να πιείτε νόμιμα αλκοόλ;

Λυπούμαστε, θα πρέπει να έχετε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα.