ΕΝΩΣΗ ΖΥΘΟΠΟΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ - the BREWERS OF EUROPE
Αποστολη
Η Ένωση Ζυθοποιών Ευρώπης εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει αποτελέσει για περισσότερο από μισό αιώνα τη φωνή του κλάδου της Ζυθοποιίας στην Ευρώπη, προς ευρωπαϊκά ινστιτούτα και διεθνείς οργανισμούς με σκοπό την προώθηση της μπύρας. Με όραμα την συνεργασία για την διαμόρφωση ενός φιλικού προς την μπύρα, έξυπνου, ευημερούντος, βιώσιμου και υπευθύνου επιχειρηματικού περιβάλλοντος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αποστολή τους είναι να εξοπλίσουν τις ζυθοποιίες της Ευρώπης με τα εργαλεία για να παρασκευάζουν και να εμπορεύονται την μπύρα ελεύθερα, οικονομικά και υπεύθυνα.
Αποστολη
Η Ένωση Ζυθοποιών Ευρώπης –«Brewers of Europe» εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει αποτελέσει για περισσότερο από μισό αιώνα τη φωνή του κλάδου της Ζυθοποιίας στην Ευρώπη, προς ευρωπαϊκά ινστιτούτα και διεθνείς οργανισμούς με σκοπό την προώθηση της μπύρας. Με όραμα την συνεργασία για την διαμόρφωση ενός φιλικού προς την μπύρα, έξυπνου, ευημερούντος, βιώσιμου και υπευθύνου επιχειρηματικού περιβάλλοντος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αποστολή τους είναι να εξοπλίσουν τις ζυθοποιίες της Ευρώπης με τα εργαλεία για να παρασκευάζουν και να εμπορεύονται την μπύρα ελεύθερα, οικονομικά και υπεύθυνα.
Προτεραιoτητες
Μεταξύ των προτεραιοτήτων της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης είναι: η βιωσιμότητα, η οικονομία και οι θέσεις εργασίας, η επισήμανση στις συσκευασίες, η υπεύθυνη κατανάλωση, η ποικιλομορφία, η ισότητα και η ένταξη, η ποιότητα και η καινοτομία.
Προτεραιoτητες
Μεταξύ των προτεραιοτήτων των Brewers of Europe είναι : η βιωσιμότητα, η οικονομία και οι θέσεις εργασίας, η επισήμανση στις συσκευασίες, η υπεύθυνη κατανάλωση, ποικιλομορφία, ισότητα και ένταξη και η ποιότητα και καινοτομία.
Μεταξύ των δραστηριοτήτων της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης είναι οι παρακάτω:
Συνέδριο ζυθοποιίας- διοργάνωση ετησίως.
Σημαντικός ο ρόλος του στην ανάπτυξη μεθόδων για σύγχρονες διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου σε εργαστήρια ζυθοποιίας, βύνης και λυκίσκου σε όλον τον κόσμο. Όλες οι τεχνικές πτυχές της γνώσης της ζυθοποιίας και της επιστημονικής έρευνας στην επιστήμη της ζυθοποιίας είναι ακρογωνιαίοι λίθοι των δραστηριοτήτων του EBC.
Διοργανώσεις :
- Ετήσιο συμπόσιο (symposium).
- Συνέδριο (congress) κάθε 2 χρόνια.
Πύλη γνώσης των ζυθοποιών στην Ευρώπη. Το portal BrewUp έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους ζυθοποιούς και να τους παρέχει δεδομένα και πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους και να βελτιώσου τις δεξιότητες τους στην ζυθοποιία.
Εκδοση του BrewUp magazine
Εξαμηνιαία έκδοση για όλους τους ζυθοποιούς και προμηθευτές μπύρας.
Για βιωσιμότητα, κυκλική οικονομία, ανακύκλωση.
Ετήσια διοργάνωση που γιορτάζει η μπύρα και φιλοξενείται στα γραφεία της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης, συγκεντρώνοντας τα ενδιαφερόμενα μέρη από τον κλάδο της ζυθοποιίας και τους βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ευρωπαϊκή Λέσχη Μπύρας, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως Λέσχη Μπύρας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ιδρύθηκε το 1995 και είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο που χρησιμεύει ως ζωτικό forum για συζήτηση και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με ζητήματα που επηρεάζουν τον κλάδο της ζυθοποιίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναγνωρίζοντας την ικανότητα της μπύρας να φέρνει κοντά τους ανθρώπους και να ενισχύει τη φιλικότητα ως αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού, της κληρονομιάς και του μέλλοντος της Ευρώπης, η Eυρωπαική Λέσχη Μπύρας στοχεύει να υποστηρίξει την υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου της ζυθοποιίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αποκλειστική πρόσβαση μόνο για τα Μέλη της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης: κάθε μέλος έχει δική του πρόσβαση σε κλειστό-ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο με προσωπικό κωδικό. Στο «Members Area» περιλαμβάνεται το «Knowledge Center», μία βάση δεδομένων, η οποία περιέχει εξειδικευμένο περιεχόμενο αναφορικά με την τεχνική, τεχνολογική και νομοθετική υποστήριξη του έργου των Ζυθοποιών.