Ποιοι ειμαστε

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ιδρύθηκε το 2004 ως Ένωση μεγάλων ζυθοποιείων στην Ελλάδα. To 2016 υπήρξε μια σημαντική πρωτοβουλία, που οδήγησε στην διεύρυνσή της, καθώς προβλέφθηκε η συμμετοχή μικρών και μεγάλων ζυθοποιείων στην Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών. Σήμερα, μέλη της Ένωσης είναι δύο μεγάλοι και 18 μικροί Ζυθοποιοί, ενώ η εκπροσώπησή τους στην Διοικούσα Επιτροπή  είναι ισότιμη.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών αποτελεί μέλος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης (Brewers of Europe), η οποία ιδρύθηκε το 1958 και έχει σήμερα ως μέλη 29 εθνικές ενώσεις Ζυθοποιών και επιπλέον της Νορβηγίας και της Ελβετίας.

Αποστολη μας

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των Ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα, με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Αποστολη μας

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των Ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα, με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Πως επιτυγχανουμε την αποστολη μας

Στόχος της Ένωσης είναι η ανάπτυξη ενός μοντέλου, που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την  κουλτούρα του ζύθου, ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και τη  θετική συμβολή της ήπιας κατανάλωσης και προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας. Παράλληλα, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, μέσα από:

Υιοθέτηση καλών πρακτικών σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης, με γνώμονα την προστασία του καταναλωτή.

Πρωτοβουλίες  για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον.

Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της κατηγορίας της μπύρας.

Προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης μπύρας, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.

Συνεργασία με το κράτος για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας. 

Το οραμα μας

Να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των Ζυθοποιών για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Να προωθούμε την υπεύθυνη κατανάλωση μπύρας στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, μέσα από πρωτοβουλίες, καμπάνιες ενημέρωσης, συνέδρια, εκδηλώσεις και επιστημονικές έρευνες.

Να παρακολουθούμε, να στηρίζουμε και να υιοθετούμε καλές πρακτικές για τη διασφάλιση της ποιότητας, της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης, πάντα με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών.

Πρωτοβουλιες & δρασεις 

Μεταξύ των βασικών πρωτοβουλιών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών την τελευταία εξαετία είναι :

Διαμόρφωση προτάσεων και προώθηση των θέσεων της Ένωσης για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

Διεξαγωγή δημοσίου διαλόγου για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας του κλάδου και την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων που επέτρεψαν την παραγωγή νέων προϊόντων, όπως για παράδειγμα τα ποτά από ζύμωση.

Θεσμοθέτηση του «Σήματος του Επισκέψιμου Ζυθοποιείου» στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Ανάδειξη της αξίας της ήπιας κατανάλωσης.

Προώθηση της κουλτούρας της μπύρας στην Ελλάδα, μέσα από στοχευμένες δράσεις:

  • «Beer day»: Διοργάνωση ημερίδας για την μπύρα για δύο συνεχή έτη (2019 & 2020), στα πλαίσια της έκθεσης HORECA, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην κουλτούρα της Μπύρας.
 
  • «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»: Τα Ζυθοποιεία- Μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ανοίγουν τις πόρτες των ζυθοποιείων τους για ένα διήμερο , μια φορά τον χρόνο με στόχο να μυήσουν τους καταναλωτές στα μυστικά του ζύθου μέσα από ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και άλλες δραστηριότητες.
Ενωση Ζυθοποιων Ευρωπης

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών είναι  μέλος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης «Brewers of Europe», η οποία ιδρύθηκε το 1958 και έχει σήμερα ως μέλη 29 εθνικές ενώσεις ζυθοποιών συν της Νορβηγίας και της Ελβετίας,  εκπροσωπώντας πάνω από 10.000 ευρωπαϊκά ζυθοποιεία.

Διοικουσα επιτροπη
Σοφοκλης Παναγιωτου

Συνιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Septem και της Μικροζυθοποιίας ELIXI – Εύβοια

Αλεξανδρος Δανιηλιδης

Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΑΕ

Ιακωβος Αμυγδαλος

Συνιδιοκτήτης της Ζυθοποιίας Χίου-Χίος 

Παντελης Κουγιος

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ζυθοποιίας ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ-Ρόδος

Γεωργιος Βαγιας

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου -Α’ Αντιπρόεδρος της ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΑΕ

Henrik Friis-Fredvig

Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΑΕ

Γεωργιος Δενεδιος

Νομικός Σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΑΕ

Γεωργιος Πετρου

Διευθύνων Σύμβουλος της Ζυθοποιίας Πηνειού-Λάρισα

Ολα για την μπυρα

Η μπύρα αποτελεί το  αρχαιότερο  ποτό του κόσμου και το πιο δημοφιλές σε κατανάλωση παγκοσμίως! Φτιαγμένη από την ζύμωση βύνης κριθαριού αλλά και άλλων δημητριακών, πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, ενώ παράλληλα αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό στις εξόδους μας.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ!

Είστε σε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να πιείτε νόμιμα αλκοόλ;

Λυπούμαστε, θα πρέπει να έχετε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα.