ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο κλάδος της ζυθοποιίας συνεχώς μεταβάλλεται και αλλάζει από χρόνο σε χρόνο. Σε συνεργασία με την Ένωση Ζυθοποιών Ευρώπης, σας παρουσιάζουμε όλα τα νεότερα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την παρασκευή και την κατανάλωση μπύρας στις Ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2022

χιλιαδες εκατολιτρα
0

Παραγωγή μπύρας

χιλιαδες εκατολιτρα
0

Κατανάλωση μπύρας

λιτρα
0

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ κατα κεφαλην

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ON-TRADE
(σημεία εστίασης- HoReCa)
0 %
Κατανάλωση off-trade
(λιανικά σημεία πώλησης)
0 %

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 

χιλιαδες εκατολιτρα
0

Συνολικές εισαγωγές

χιλιαδες εκατολιτρα
0

Συνολικές εξαγωγές

ενεργα ζυθοποιεια
0
αμεση απασχοληση
0
εκατ. Ευρώ
0

Έσοδα από ειδικούς φόρους κατανάλωσης

Στατιστικα στοιχεια μπυρας για το ετος 2022

Μετά από μια μακρόχρονη περίοδο περιορισμών στην παραγωγή και κατανάλωση μπύρας λόγω της υγειονομικής κρίσης του Covid-19, ο κλάδος φαίνεται να ανακάμπτει σταδιακά. Παρατηρούμε μια αυξητική τάση που ξεκίνησε το 2021 και συνεχίζεται, αν και σε πολλές χώρες δεν έχει ακόμη φτάσει τα επίπεδα του 2019. Τα αυξημένα κόστη παραγωγής και μεταφορών αποτελούν φρένο σε αυτή την ανάπτυξη, εμποδίζοντας ένα πιθανό άνοιγμα στις εξαγωγές, το οποίο θα μπορούσε να ισορροπήσει τη μειωμένη κατανάλωση των προηγούμενων ετών.

 

Πέρα όμως από τις μακρόχρονες επιπτώσεις τις πανδημίας, οι επαγγελματίες του χώρου πρέπει να αντιμετωπίσουν και άλλες αντιξοότητες, οι οποίες θα επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό τις δραστηριότητές τους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο περιορισμός των κυβερνητικών επιδοτήσεων, η αύξηση του κόστους ζωής και των τιμών των πρώτων υλών δρουν ως ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του κλάδου. Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή αποτελεί σταθερή πρόκληση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επενδύσεις σε βιώσιμες και οικολογικές λύσεις.

 

Παρά τις δυσκολίες, οι ζυθοποιοί συνεχίζουν να καινοτομούν, να εξελίσσονται και να παρέχουν νέα προϊόντα στην αγορά. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι το ο αριθμός των ενεργών ζυθοποιείων στην Ευρώπη το 2022 αυξήθηκε σε περίπου 9.680 από 9.500 που ήταν το 2021, με την Ελλάδα να έχει πλέον 75 ενεργά ζυθοποιεία.

 

Οι ζυθοποιοί της Ευρώπης συνεχίζουν να υπογραμμίζουν τη σημασία και τη μοναδικότητα της μπύρας, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα την παραγωγή στις νέες πραγματικότητες φροντίζοντας για το μέλλον του κλάδου.

παλαιοτερα εγγραφα
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2012
2010
ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ
2020
2016
2013
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ!

Είστε σε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να πιείτε νόμιμα αλκοόλ;

Λυπούμαστε, θα πρέπει να έχετε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα.