Η μπύρα πρέπει να προστατεύεται αποτελεσματικά από ακραίες υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτό η μεταφορά της σε αποθηκευτικό χώρο θα πρέπει να γίνεται σε κατάλληλες συνθήκες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με την παραμονή της σε ανοιχτό χώρο να είναι η ελάχιστη δυνατή.
Για την διατήρηση της μπύρας οι θερμοκρασίες πάνω από 25° C θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς η γεύση, η διαύγεια και η διάρκεια της ζωής της μπύρας επηρεάζονται σημαντικά από τη θερμοκρασία που επικρατεί στον αποθηκευτικό της χώρο.