Η ξηρή μπύρα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μπύρες που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα, επομένως χαμηλή γλυκύτητα, και υψηλό βαθμό ζύμωσης. Στην ξηρή μπύρα, η διαδικασία ζύμωσης επεκτείνεται για να επιτρέψει τη διάσπαση περισσότερων φυσικών σακχάρων και τη μετατροπή τους σε αλκοόλη. Οι ξηρές μπύρες συνήθως έχουν πιο έντονη παρουσία αλκοόλ, χαμηλή γλυκύτητα, όπου αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά αρώματα του λυκίσκου, χαρίζοντας έναν αναζωογονητικό χαρακτήρα.