Η ζύμωση είναι η ουσιώδης διαδικασία στην παραγωγή μπύρας. Αφού βρασθεί το γλεύκος και διαυγασθεί με φυσική διαδικασία στροβιλισμού , ακόλουθα ψύχεται και μεταφέρεται σε δοχεία ζύμωσης, όπουπροστίθεται η μαγιά και ξεκινά τη διαδικασία μετατροπής των φυσικών σακχάρων σε αλκοόλ και διοξείδιο του άνθρακα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως κάθε στέλεχος της μαγιάς έχει μοναδική επίδραση στη γεύση της μπύρας. Ανάλογα με τη μέθοδο ζύμωσης, διακρίνουμε τις αφροζυμωτές μπύρες, όπως οι ales, όπου η μαγιά αναδύεται στην επιφάνεια, και τις βυθοζυμωτές, επίσης γνωστές ως lager, όπου η μαγιά κατακαθίζεται στον πυθμένα του δοχείου ζύμωσης.