Καταναλωση και οδηγηση

Αν και η πλειοψηφία των καταναλωτών κάνει περιορισμένη και υπεύθυνη χρήση, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών κατανοεί ότι πρέπει να δράσει για τη μικρή μερίδα του πληθυσμού, που τίθεται σε κίνδυνο από τη μη υπεύθυνη κατανάλωση.

Ένας από τους σοβαρότερους κινδύνους της μη ορθής χρήσης, είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στο πλαίσιο αυτό της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την εκπαίδευση του κοινού πάνω στην ορθή κατανάλωση αλκοόλ, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών συνεργάζεται ανά διαστήματα με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Π. Μυλωνάς” ( Ι.Ο.ΑΣ.), το οποίο είναι και μέλος του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών-European TransferSafety Council ( ETSC)

Οι δράσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών είναι:

  • 2018: Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου από τον Ι.Ο.ΑΣ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) με θέμα: Αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ως μέρους του προγράμματος SMART (Sober Mobility Across Road Transport). 

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών παρουσίασε στα πλαίσια του Συνεδρίου με θέμα: «Ο ρόλος  της βιομηχανίας στην αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ».

Δείτε το Δελτίο Τύπου από τον Ι.Ο.ΑΣ.

  • 2023: Καμπάνια-video του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών-European Transfer Safety Council (ETSC) με θέμα: Γιατί οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη πρέπει να ενισχύσουν την αστυνόμευση σε ζητήματα οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. και με την οικονομική υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, έχει γίνει απόδοση του video στα Ελληνικά (μπορείτε να δείτε το video με τους ελληνικούς υποτίτλους).
 

Δείτε το Δελτίο Τύπου από τον Ι.Ο.ΑΣ.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ως μέλος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης υποστηρίζει τις  δράσεις που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής η Ένωση Ζυθοποιών Ευρώπης για το θέμα αυτό, όπως είναι χαρακτηριστικά οι συνεργασίες με πολλούς αρμόδιους φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ!

Είστε σε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να πιείτε νόμιμα αλκοόλ;

Λυπούμαστε, θα πρέπει να έχετε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα.