H Μικροζυθοποιία Septem ξεκίνησε την πορεία της το 2009 στο νησί της Εύβοιας, από το Χημικό-Οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον αδελφό του οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου. Όλα ξεκίνησαν από μια «τρελή» ιδέα, καθώς εξαρχής ο στόχος ήταν η παραγωγή μπύρας που θυμίζει σε εντάσεις και πολυπλοκότητα, το κρασί, ενώ το βιοκλιματικό ζυθοποιείο σχεδιάστηκε στα πρότυπα ενός μικρού επισκέψιμου οινοποιείου.
Η «οινολογική» προσέγγιση της παραγωγής, ο διαρκής πειραματισμός και η αναζήτηση ιδιαίτερων ποικιλιών λυκίσκου από όλο τον κόσμο, συνέβαλαν στην δημιουργία μοναδικών, καινοτόμων προϊόντων. Για τους ιδρυτές της Septem, ο λυκίσκος είναι το “σταφύλι” της μπύρας και η προσήλωση τους στην παραγωγή αποκλειστικά μη παστεριωμένης μπύρας, στόχο έχει την διαφύλαξη της γεύσης και του αρώματος του, στο τελικό προϊόν.
Σήμερα η Μικροζυθοποιία Septem στην βασική γκάμα προϊόντων της, παράγει 12 διαφορετικούς τύπους μπύρας, ενώ κάθε χρόνο λανσάρει εποχιακά one-off προϊόντα στην σειρά Hoppy Hobby Series, μεταξύ των οποίων την πρώτη ελληνική μπύρα που παρασκευάζεται αποκλειστικά με νωπό ελληνικό λυκίσκο που καλλιεργείται στην Εύβοια.
Από το 2009, η Μικροζυθοποιία Septem, έχει βραβευθεί περισσότερες από 50 φορές σε διεθνείς διαγωνισμούς, με κορυφαία διάκριση την ανακήρυξη της ως Best Brewer οf Europe στο International Beer Challenge 2015 στο Λονδίνο.
Οι συνεχείς διακρίσεις της Septem, οι σημαντικές επενδύσεις της σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία, η προσήλωση της στο όραμα της craft μπύρας και η σταθερότητα στην ποιότητα της, έχουν συμβάλει αφενός στην διεθνή αναγνώριση της και αφετέρου στην εντυπωσιακή εξαγωγική της δραστηριότητα, καθώς οι μπύρες της, διατίθενται πλέον σε δώδεκα χώρες και τέσσερις ηπείρους.