Δημητριακα

Το βασικό συστατικό της μπύρας είναι τα βυνοποιημένα δημητριακά τα οποία παρέχουν τα σάκχαρα που μετατρέπονται σε αλκοόλ από τη μαγιά, κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης. Ενώ το κριθάρι είναι το πιο κοινό δημητριακό που χρησιμοποιείται, ιδίως στην Ευρώπη, άλλα δημητριακά, όπως το σιτάρι, η βρώμη και το ρύζι, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από […]

Γευση

Ο λυκίσκος είναι το συστατικό το οποίο είναι υπεύθυνο για τη χαρακτηριστική πικρή γεύση της μπύρας. Παρόλα αυτά, στο εμπόριο μπορεί να βρει κανείς μπύρες με διαφορετικές γεύσεις. Για παράδειγμα μερικές από τις διαθέσιμες ποικιλίες που υπάρχουν είναι οι φρουτώδεις μπύρες, οι ξινές ή οι καπνιστές.

Βυνη

Η βύνη είναι κόκκος δημητριακών που έχει βλαστήσει και αποξηρανθεί με μια διαδικασία γνωστή ως «βυνοποίηση». Ο κόκκος αναγκάζεται να βλαστήσει με μούλιασμα σε νερό και στη συνέχεια διακόπτεται η περαιτέρω βλάστηση με ξήρανση με ζεστό αέρα.

Αλκοολη

Η δύναμη της μπύρας σε αλκοόλη κυμαίνεται συνήθως γύρω στο 4-6%. Ωστόσο, ανάλογα το είδος της μπύρας, διατίθενται στην αγορά μπύρες με διάφορα επίπεδα αλκοόλης. Υπάρχουν μπύρες με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, οι οποίες έχουν μεταξύ 0,5% – 1,2% αλκοόλ. Αντίστοιχα, υπάρχουν και μπύρες χωρίς αλκοόλ, που περιέχουν λιγότερο από 0,5% αλκοόλ. Σε αντίθεση, υπάρχουν […]

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ!

Είστε σε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να πιείτε νόμιμα αλκοόλ;

Λυπούμαστε, θα πρέπει να έχετε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα.