Ισορροπια

Η μπύρα είναι ένα δημοφιλές και απολαυστικό ποτό, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Η ήπια και ισορροπημένη κατανάλωση, είναι προϋπόθεση, ώστε το άτομο να απολαύσει όλα τα οφέλη στην υγεία που προσφέρει η μπύρα με ασφάλεια.

Θερμοκρασια

Η μπύρα πρέπει να προστατεύεται αποτελεσματικά από ακραίες υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτό η μεταφορά της σε αποθηκευτικό χώρο θα πρέπει να γίνεται σε κατάλληλες συνθήκες  όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με την  παραμονή της σε ανοιχτό χώρο να είναι η ελάχιστη δυνατή. Για την διατήρηση της μπύρας οι θερμοκρασίες πάνω από 25° C θα […]

Ημερομηνια

Η προτεινόμενη ημερομηνία ανάλωσης  που αναγράφεται στη συσκευασία της μπύρας είναι η ημερομηνία μέχρι την οποία η μπύρα διατηρεί τα βέλτιστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.  Ορισμένες μπύρες, έχουν καλύτερη γεύση για ένα σύντομο διάστημα μετά την παραγωγή. Συνήθως πρέπει να καταναλωθούν εντός ορισμένων μηνών από την ημερομηνία παραγωγής για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. Αντιθέτως κάποιες μπύρες […]

Ζυμωση

Η ζύμωση είναι η ουσιώδης διαδικασία στην παραγωγή μπύρας. Αφού βρασθεί το γλεύκος και διαυγασθεί με φυσική διαδικασία στροβιλισμού , ακόλουθα ψύχεται και μεταφέρεται σε δοχεία ζύμωσης, όπουπροστίθεται η μαγιά  και ξεκινά τη διαδικασία μετατροπής των φυσικών σακχάρων σε αλκοόλ και διοξείδιο του άνθρακα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως κάθε στέλεχος της μαγιάς έχει μοναδική […]

Εμφιαλωση

Το οξυγόνο καταστρέφει την μπύρα, γι’ αυτό η εμφιάλωση γίνεται παρουσία ανθρακικού. Η φιάλη, πριν γεμίσει, πρέπει να αδειάσει από τον αέρα που περιέχει, ο οποίος αντικαθίσταται από ανθρακικό. Ακολουθεί το γέμισμα σε βαρέλια, μπουκάλια ή κουτάκια.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ!

Είστε σε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να πιείτε νόμιμα αλκοόλ;

Λυπούμαστε, θα πρέπει να έχετε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα.