Τεχνη

Η τέχνη της ζυθοποίησης χρονολογείται από τα αρχαία χρόνια και αποδίδεται στους Σουμέριους. Από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, η ζυθοποίηση έχει αναπτυχθεί σε μια τέχνη που συνδυάζει επιστημονική γνώση και δημιουργικότητα, δημιουργώντας μια ποικιλία μοναδικών γεύσεων και αρωμάτων που απολαμβάνουμε σήμερα.

Σακχαρα

H μπύρα παρασκευάζεται παραδοσιακά από βύνη κριθαριού, λυκίσκο, μαγιά και νερό. Κατά το άλεσμα της βύνης και την ανάμειξη με νερό στο ζυθοβραστήριο, το άμυλο που είναι το κυρίαρχο σάκχαρο όλων των δημητριακών, μετατρέπεται με την βοήθεια των ενδογενών ενζύμων της βύνης, σε ζυμώσιμα σάκχαρα, τα οποία, κατά την διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης, η μαγιά […]

Ρητινες

Οι ρητίνες του λυκίσκου (πρωτογενή αρώματα καθώς και ουσίες που συμβάλλουν στην πικράδα), αποτελούν σημαντικό συστατικό στη μπύρα, διαδραματίζοντας κρίσιμο ρόλο στην τελική γεύση του ποτού. Οι ρητίνες προσφέρουν αρωματικές νότες που εμπλουτίζουν το γευστικό προφίλ της μπύρας. Παράλληλα, λειτουργούν ως φυσικό συντηρητικό, βοηθώντας στη διατήρηση της φρεσκάδας του ποτού.

Πρωτεϊνες

Ο κύριος παράγοντας που προκαλεί τον αφρό της μπύρας είναι οι φυσικές  πρωτεΐνες που αυτή περιέχει. Ο χαρακτηριστικός αφρός της μπύρας είναι σημαντικός για την αισθητική της, καθώς της δίνει τη γνώριμη όψη και την εμφάνισή της. Οι πρωτεΐνες αυτές προέρχονται από τη βύνη και τα δημητριακά που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή της μπύρας.

Οσφρηση

Τα αρώματα των δημητριακών, του λυκίσκου και αυτά που προκύπτουν από την αλκοολική ζύμωση, συνθέτουν το αρωματικό προφίλ μιας μπύρας. Η όσφρηση μας δίνει πληροφορίες για τον τύπο της μπύρας, το βυνώδη ή τερπενικό χαρακτήρα, καθώς και τα off-flavours που μπορεί να συνδέονται με προβλήματα στην παραγωγή ή την αποθήκευση της μπύρας. Επομένως η όσφρηση […]

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ!

Είστε σε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να πιείτε νόμιμα αλκοόλ;

Λυπούμαστε, θα πρέπει να έχετε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα.