Ξηρη

Η ξηρή μπύρα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μπύρες που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα, επομένως χαμηλή γλυκύτητα,  και υψηλό βαθμό ζύμωσης.  Στην ξηρή μπύρα, η διαδικασία ζύμωσης επεκτείνεται για να επιτρέψει τη διάσπαση περισσότερων φυσικών σακχάρων και τη μετατροπή τους σε αλκοόλη. Οι ξηρές μπύρες συνήθως έχουν πιο έντονη παρουσία […]

Νερο

Το νερό αποτελεί το κυρίαρχο συστατικό της μπύρας, αποτελώντας έως και το 95% του όγκου της. Η σύνθεσή του επηρεάζει σημαντικά τη διαδικασία ζυθοποίησης και την τελική γεύση. Το σκληρό νερό, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, είναι συνηθισμένο σε πολλά στυλ μπύρας, ενώ το μαλακό νερό είναι απαραίτητο για την παραγωγή lager. Με τη βοήθεια σύγχρονων […]

Μαγια

Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που ανήκει στους μύκητες και είναι υπεύθυνος για τη ζύμωση. Η μαγιά μετατρέπει τα σάκχαρα  σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα. Οι δύο τύποι μαγιάς που χρησιμοποιούνται για τη ζυθοποίηση είναι η μαγιά Βυθού και η μαγιά Eπιφανείας. Από τον πρώτο τύπο μαγιάς φτιάχνονται οι μπύρες lager και από τον δεύτερο […]

Λυκισκος

Ο λυκίσκος δρα ως φυσικό συντηρητικό, και οργανοληπτικά συμβάλλει στη γεύση, στην πικράδα  και στο άρωμα του προϊόντος. Διαφορετικές ποικιλίες  λυκίσκου καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο, με αρώματα και γεύσεις που κυμαίνονται από την πικάντικη γήινη υφή του αγγλικού λυκίσκου Goldings, μέχρι τη ρητίνη και τα εσπεριδοειδή των αμερικανικών Simcoe και Cascade και τροπικών φρούτων […]

Κριθαρι

Το κριθάρι είναι η βασικότερη πρώτη ύλη για την παρασκευή της μπύρας. Το κριθάρι πρέπει πρώτα να μετατραπεί σε βύνη, ώστε να χρησιμοποιηθεί στη ζυθοποιία.  Η χρησιμότητά του βασίζεται στην υψηλή περιεκτικότητα του σε άμυλο και στα ένζυμα τα οποία είναι υπεύθυνα για την διάσπαση του αμύλου.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ!

Είστε σε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να πιείτε νόμιμα αλκοόλ;

Λυπούμαστε, θα πρέπει να έχετε ηλικία άνω των 18 ετών για να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα.